Engelsk

Siden det er så lenge siden jeg har blogget så tenkte jeg å skrive ett lite innlegg om hvordan det går med språket.

Den første måneden var veldig slitsom etter som at jeg måtte snakke, skrive og lese englesk konstant. Jeg var veldig sliten og hver eneste morgen jeg våknet, så måtte jeg instille hodet mitt på å snakke engelsk. Dette var veldig uvant, og jeg lengtet nesten hele tiden etter å få kunne snakke norsk. Jeg trodde hele tiden at jeg var sånn noenlunde god i å snakke engelsk helt jeg ble tvunget til å snakke det hver dag. Etter den andre måneden, hadde jeg ikke lenger den lengselen etter å få snakke norsk, det gikk faktisk ganske bra, og ikke minst fort før jeg ble vant til språket. Når jeg begynte på skolen gikk det faktisk overanskende bra, å skrive var ikke noe problem i det hele tatt, og jeg forsto absolutt alt hva lærerne snakke om osv, så skolen har egentlig ikke vært ett problem i det hele tatt. Når jeg i begynnelsen snakket med venner etter det hadde vært lang tid siden sist, så var det veldig vanskelig å huske alle ord på norsk, og ikke minst når jeg skulle snakke engelsk igjen etter å ha snakket norsk. Men nå etter å ha vært her i neste tre måneder, så går det gjevnt og både snakke, skrive og lese engelsk. Det kan hende av å til at jeg må spørre hva ett eller annet ord betyr, men det er jo liksom "ungdoms" språket, der de bruker 1000 forskjellig ord og uttrykk enn det de voksne gjør. Nå som jeg bor hos tante for en stund, kan jeg snakke så mye norsk som jeg bare vil, men likevell så snakker vi engelsk sammen siden det er så vanskelig for oss begge å huske at vi kan snakke norsk sammen, eller hun snakker svensk da, men det er jo nesten det samme uansett. 

Kan vel ikke si så mye mere enn at jeg vet at norsken min er helt elendig (tror jeg), haha, så dere får unnskylde mine skrive feil. 

Slenger med ett bilde av meg og søskenbarnet mitt, Kaia, fra tidligere i dag. Ha en fin dag dere der hjemme i Norge, jeg skal i allefall legge meg nå, etter som at klokken nesten er halv tre på natten her nå.

Snakkes!  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar