Positivt/ negativt ved å dra på utveksling

Hei, tenkte og skrive ett innlegg om positive og negative sider med å være på utveksling, etter som at det sikkert er flere som lurer på hva som virkelig er verdt med å dra til ett helt nytt land med en helt ny kultur og helt nye mennesker, og forlate familie og venner i hjemlandet ditt for ett helt år. 

- Postivte sider ved å dra på utveksling:

* Du lærer deg og bli selvstendig og stå på egne ben og takle situsjoner der du vanligvis hadde familie og venner som støtte.

* Du setter mye mere pris på det du har, jeg føler nå at jeg er en del av min Amerikaske familie her i usa, men jeg har også fått kjenne på følelsen av hvor godt det er å vite at jeg har min egen familie i hjemlandet mitt Norge.

* Du får ett helt annet synspunkt på livet, du vokser helt sykt mye, og jeg merker selv at mye inne i meg selv har forandret seg mye, er litt vanskelig å se selv om utseende er forandret, men føler jeg har ett litt mer klart syn på hva livet egentlig handler om.

* Du lærer Engelsk på en helt annen måte enn du gjorde på skolen i hjemlandet ditt, og språket og ordene du lærer er jo veldig forskjellig fra stat til stat som gjør det veldig artig å ha din egen dialekt når du kommer hjem igjen.

* Du får sett mye mer av verden enn bare ett annet land. Usa og det Amerikanske livet kan ikke oppleves på en uke i NY eller på en feiretur til Florida. Du må bli en Amerikaner for å virkelig få sett hva Amerika er. 

* Målene i livet får liksom en helt annen betydning og mening. Det som kanskje var veldig viktig og oppnå før du dro, er ikke like viktig lengre og du setter nye og litt mer fremtidsrettede mål.

* Du møter nye mennesker med helt ulike personligheter og bakgrunner. Og du knytter vennskap for livet og du får sett hvem som virkelig betyr noe for deg. Du finner også ut hvem som er dine ekte venner både i utvekslingslandet og hjemlandet.

* Savnet av å være hjemme er ikke like ille når du føler deg hjemme i vertslandet ditt også. 

* Skolesystemet her i usa er veldig ulikt det i Norge, og få gode karakterer er ikke i nærheten like vanskelig som det er i Norge. Det er også faktisk en av grunnene til at jeg ikke skjønner at flere reiser på utveksling, du får ett chill år når det kommer til skole også teller det jo som ett år på videregående i Norge.

* Det og få treffe familien og vennene etter 10 måneder i utlandet er det jeg gleder meg aller mest til. Blir så herlig å fått sett de du er aller mest glad i igjen etter så lang tid borte fra hverandre. 

* Og sist men ikke minst bare det å få være en Amerikaner i 10 måneder er en fantastisk opplevelse og jeg vil si at å være en utvekslingsstudent i Amerika i nesten ett år er noe jeg aldri kommer til å angre på, det er også mange flere positive grunner med å være en utvekslingsstudent, dette er bare noen få av mange grunner. 

- Negativte sider ved å dra på utveksling: 

* Den første måneden er verst, etter som at du vet at du har hele 10 måneder framfor deg i ett land milevis hjemme fra.

* Du kan føle deg veldig usikker og lei i perioder, og det eneste du ønsker er å være hjemme i ditt eget hus med din egen familie. 

* Du må snakke Engelsk fra første stund du ankommer din vertslandet ditt og det gjør deg både deprimert og sliten de første to månedne.

* Det og ikke få snakke Norskl til tider kan være veldig slitsomt, spesielt når du har en slik dag der alt er bare surr og alle amerikanske ord kommer i hodet på norsk, og du kan ikke komme på det norske ordet på engelsk, dette gjelder omvendt også når jeg snakker med venner fra Norge. 

* Og møte nye fjes og bli kjent med nye mennesker er ikke bare positivt. Spesielt det å huske navn og hvem som er hvem er veldig vanskelig, og det er også falut om personer du har møtt tidligere husker deg, men du husker ikke dem.

* Plutselig er det ikke bare familien og vennene du savner, men alt som har med Norge og gjøre, både maten, menneskene, norske tradisjoner osv..

* Det verste blir vel å forlate alle mine Amerikanske venner og ikke minst vertsfamilien og resten av gjengen du har blidt kjent med og glad i. Og det er jo også mye av Amerika jeg blir å savne, som skolen, maten, tradisjonene, butikkene og sjenerelt det amerikanske livet. 

- Hva synes du om det positive og negative ved å være en utvekslingsstudent, kunne du ha tenkt deg å vært en utvekslingsstudent?

3 kommentarer

Astrid
-08.01.2013 kl:19:16


Amen !
mvictoriah
-08.01.2013 kl:23:00


Astrid: Mhm!
katrine sn
-18.01.2013 kl:10:51


Hei.

Mitt navn er Katrine Silseth Naas og er journaliststudent ved Norges Kreative Fagskole v/Trondheim. Jeg skal skrive en nettsak og utveksling og lurte på om du hadde lyst til å stille til intervju og svare på noen korte spørsmål.

Ta kontakt på katnaas@hotmail.com om du er interessert :-)

Takk på forhånd!

Skriv en ny kommentar