Baking

Cream cheese filled strawberries

Heisan, i går lagde jeg og Merranda jordbær med en slags kremost fylling, de ble helt sykt gode, så da tenkte jeg og legge ut oppskriften her. Er også veldig enkelt og lage, pluss at det er gjort på 10 minutter.

Det du trenger er: 

* 1 eske/ pakke jordbær

* 225 gram kremost (Philadelphia ost)

* Ca 3 spiseskjeder med melis

* 1 ts med vaniljeekstrakt

* Digestive kjeks (trenger ikke mange, kun til å drysse på toppen av jordbærene)

 Slik gjør du:

1. Du begynner med å vaske og renske jordbærene.

2. Så lager du en grop i hver av de, store nok til at du får plass til kremosten, det kommer jo også ann på hvor mye du vil ha i hver jordbær.

 
3. Så finner du en bolle og blander sammen kremosten med ca 3 spiseskjeder melis og vaniljeekstrakt. Lurt å smake litt om hvor mye melis du vil ha i, hvis du vil ha fyllingen søtere tar du mer melis i, ca 4 spiseskjeder.

4. Du kan fylle jordbærene med en kakesprøyte pose eller bare en vanlig pose. Når jordbærene er fylt legger du Digestive kjeksene i en pose og knuser de til bitte små biter, nesten til pulver. Der etter strør du kjeksen over jordbærene som topping.

Enjoy!   

Lyse sjokolade cookies

Hei! 

Siden vi skal bake sjokolade cookies så tenkte at jeg like godt kunne legge ut oppskriften. 

Ingredienser: 

125 g sukker, gjerne blanding av brunt og hvit sukker.

120 g mykt smør

1 egg

1/2 ts natron.

1/2 ts salt

145 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

170 g sjokolade-knapper eller opphakket kokesjokolade (40-50% kakao)

 

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 190*C.

2. Pisk smør og sukker til det blir hvit og luftig.

3. Tilsett egget og pisk godt.

4. Tilsett natron, vaniljesukker, salt og mel og bland det godt sammen.

5. Bland inn sjokoladebitene.



6. Pakk inn deigen i plast og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter. 



7. Overfør deigen til en bakeplate dekket med bakepapir, ca. en full spiseskje for hver cookie. 



8. Stekes i 8-10 minutter til de får pen farge.

9. Kjøl cookiene på kakebrettet ca 5 minutter før de overføres til en rist for endelig avkjøling. 

 
For best mulig resultat bruker du sjokolade-knapper som er spessielt laget for baking. 

Enjoy! 

 

Oppskriften er hentet fra cacaoweb.net

Kanelsnurrer

Hei!

Her er oppskriften på kanelsnurrene. Det en en svensk oppskrift som jeg har fått tilsendt av mormor, og det er de best på smak og konsistens synes jeg i allefall.

Det er en ganske stor oppskrift så du får vel rundt 35-40 boller.

Ingredienser:

1 pose gjær

50 gram margarin

5 dl melk 

1, 5 dl sukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

12 dl hvetemel

Fyll:

100 gram smør

1 dl sukker

1 ss malen kanel

Pisk alt godt sammen med miksmaster, og la stå i romtemparatur,

siden den da blir lettere å smøre utover deigen. 

Til pensling og eventuel pynt:

1 pisket egg

perlesukker og hakket mandel

 Slik gjør du: 

1. Bruk kjøkkenmaskin og deigkroker i bollen. Tøm gjeret opp i bollen. Tørrgjær for søtbakst er å anbefale.

2. Smelt margarin i en kasserolle og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, 37 grader.

    Hell blandingen over gjæren og rør om. Tilsett så salt, sukker og eventuelt kardemomme.

3. Mål opp melet i litermåleren uten å pakke det sammen, men slik at det blir luftig. Deretter heller du litt etter litt opp i bollen, 

   og lar deigen blandes til den er glatt og smidig. 

4. Når deigen er ferdig dekker du den til med et kjøkkenhåndkle, og lar den heve i ca 30 minutter på er lunt sted. 

5. Når deigen er ferdig hevet, deler du den inn i to biter og kjevler den ut til en rekangel. 

6. Så tar du fyllet og smører utover til det ser slik ut:

 

7. Så ruller du deigen til lange pølser, og kutter de opp i passende biter, ca 3 cm tykke. 

8. Deretter legger du de opp på en plate og penser de med egg og strør perlesukker på, og lar dem heve 30-45 min før du setter dem i ovnen.

9. Stek midt i ovnen, i kun 5-10 min i ovnen til de har fått en fin gylden farge.

Lurt å la de bli litt nedkjølt før du spiser dem. Enjoy!

 

 

Fin mandag

Hei! 

Forsov meg i dag og hater når det skjer, men jeg kom meg heldigvis til begynneslen av andre time og jeg fikk med meg noe av stoffet vi holdt på med. Var ferdig i vanlig tid i dag og ble hentet av mamma siden vi skulle på expert for å skjekke om mac pro har kommet inn, for jeg skal nemlig kjøpe meg ny pc, men det hadde den uheldigvis ikke.. Blir kanskje så jeg kjøper den i trondheim i stede, siden jeg skal dit i morgen på en slags skjekk, men det får hvise seg. Senere i ettermiddag kom min søte vennine brit på besøk, og vi bestemte oss for å bake, siden det ikke var stort annet å finne på, så da ble det brownie cookies med jordbær, på pose da selvfølgelig, hehe. De ble faktisk gode, og vi var stor fornøyde selv! Tror egentlig ikke jeg tålte de kjeksene helt, for nå kjennes det ut som om jeg må spyyy, æsj! Men er ikke alltid like fink til å følge med på hva jeg spier med melk i heller, så jeg får takke meg selv.

 Før:



Breet <3

 

Etter:

Jordbær <3 

Det smakte nydelig! 

Smakeprøve