januar 2013

Concert, wedding and makeup

Hei, overskriften er min plan for i dag og til helgen. Drar mest sannsynlig på Goodnight Argent konsert i kveld med Maggie som foregår på skolen, vet ikke helt om de er så bra, men vi har ikke noe bedre å finne på så hvorfor ikke. Jeg skal også i bryllup til noen venner av familien i morgen, drar rett etter skolen siden det tar en stund å kjøre dit bryllupet skal være. På lørdag har jeg og Meghan satt opp time til å dra å bli sminket av noen stylister på Nordstroms, er helt ny sminke de skal teste ut, så det blir spennende! Har hatt null lekser denne uken så fikk virkelig shainet rommet mitt i går og ryddet i klesskapet. På mandag var vi også på sentret i Vancouver for å finne kjoler til bryllupet, jeg fant en kjempe fin svart kjole jeg ble veldig fornøyd med. Kjøpte med også en veldig bra foundation og en ansiktsvask fra Clinique, og så langt så er jeg veldig fornøyd med begge produktene. Her er sangen Battlegrounds som er den mest kjente sagen av Goodnight Argent. Er selv litt usikker på om jeg egentlig liker sangen. 

Hva skal du til helgen? 

Snowboarding

Heisann, har vært i Portland i dag og rent på snowboard med Meghan og Ryan. Hadde en kjempe fin dag, med unntak at vi måtte stå opp kvart på 5, etter som at det tar to timer å kjøre dit. Jeg har ikke prøvd snowboard siden jeg var 8 eller noe, var bare en gang å, så var på en måte første gang for meg. Meghan har aldri stått på verken ski eller snowboard før så det var litt vanskeligere for henne, men Ryan var til god hjelp. Vi var hjemme i 5 tiden og like etter vi kom i døra hoppet jeg og Meghan i boblebadet, helt herlig etter en lang dag i bakken. Om ikke lenge kommer Margrethe hit, blir nok å se en film eller noe, orker ikke dra ut i kveld, hele kroppen verker og jeg er sykt trøtt! Tok noen bilder med mobilen.Vakkert bilde av oss i heisen

Og enda ett

Lunsj pause

Meghan og Ryan :-)

Mama

Heihei, kom akkurat hjem etter å ha vært med Katie og Maggie i hele dag. Dro til Maggie i halv 3 tiden og var der til Katie kom å plukket oss opp for å så dra på kino. Vi så "Mama" var egentlig ikke så bra som jeg trodde den skulle være, men gikk fint uansett. Etter på dro vi på Mc.Donalds og hang til jeg måtte hjem, siden jeg skal opp så tidlig i morgen. Gleder meg! 

Maggie, meg og Katie, love på dem <3 Snakkes! 

Amerikansk førerkort i boks

Hei, da var enda en uke over og jeg tar helg med god samvittighet, etter en fornøyd innsats i min matte final. Forrige lørdag tror jeg det var hadde jeg min siste kjøretime her i usa. Har hatt hele 15 teori timer og tilsammen 7 kjøretimer, jeg besto selve teorien med glans, men DOL driven, som er oppkjøringen klarte jeg å faile første gangen, så jeg måtte ta den på nytt uken etter. Gikk veldig bra den andre gangen og besto også oppkjøringen med hele 96 poeng av 100. Det eneste som gjenstår nå er å vente til mars slik at jeg kan dra ned til Portland og få sleve førerkortet. Det har seg sånn at du må ha ett "permitt" i 6 måneder før du kan i det hele tatt kjøre og motta førerkortet. For meg har det ikke noe å si etter som at jeg ikke kan kjøre mens jeg er her via Explorius uansett. Til sammen med alle kjøre og klasse timer ble lappen rundt 2500 norske kroner, ja jeg vet, helt sykt billig! Slipper også å ta teorien når jeg kommer hjem, kun 3-4 kjøretimer med oppkjøring som jeg må ta innen 3 måneder etter jeg fyller 18, å det skal jeg vel klare. Blir 18 ca 2 uker etter jeg kommer hjem, blir så herlig å endelig få kjøre selv!

Hero

                   

Nytt design

Da ble det nytt design, var så lei det andre så tenkte å freshe opp med ett nytt, det er selvfølgelig gratis, og nesten samme design og mange flere kan du finne her. Jeg fikset litt på det da og headeren er bare foreløbig, jeg har rett og slett ikke noen bilder jeg kan bruke som header, så det ble bare en litt rask mixing av litt forskjellig akkurat nå, men det blir vel etter hvert, uansett, hva synes du? 

En liten oppdatering

Heihei, bynner å bli en stund siden jeg har blogget nå, så tenkte det var på tide. Sist helg tror jeg det var, sto jeg opp klokken 6 på lørdags morgen for å dra til Lacey en plass nær Seattle. Meghan hadde nemlig fått gavekort fra Cambela´s i julegave, en butikk de ikke har er i Battle Ground, så da tok vi turen dit med Tara. Vi kjørte litt rundt og gikk i litt forskjellige butikker etter Meghan var ferdig på Cambela´s, og vi var blandt annet innom Helly Hansen, som jeg faktisk ikke visste de hadde her i USA. Var litt kult å se et norskt merke her i usa, tror det selger ganske bra også, har sett flere med jakker og klær fra HH i etter tid. Vi endte turen med å dra å spise lunsj på Subway og en carmel frappuccino fra Starbuks. Uka som var gikk egentlig ganske fort etter som at jeg var syk på mandag og vi fikk fri på tirsdag siden det var under 0 grader. Det har seg nemlig sånn at når veiene er glatte av frost så kan ikke de risikere at noen elever kan bli ett offer i en buss ulykke eller noe sånt, siden ingen legger om til vinter dekk her. Det er snø max rundt en uke, og da blir alle hjemme værende uansett, så de ser vel ikke stor vits i det. Uansett så var jeg med Maggie på kjøpesenteret i Vancouver i går og fikk handlet meg litt nye gensere og en kjempe fin veske fra Nordstroms. Innkjøpene kommer i neste eller ett senere innlegg.

Hejdå!

Positivt/ negativt ved å dra på utveksling

Hei, tenkte og skrive ett innlegg om positive og negative sider med å være på utveksling, etter som at det sikkert er flere som lurer på hva som virkelig er verdt med å dra til ett helt nytt land med en helt ny kultur og helt nye mennesker, og forlate familie og venner i hjemlandet ditt for ett helt år. 

- Postivte sider ved å dra på utveksling:

* Du lærer deg og bli selvstendig og stå på egne ben og takle situsjoner der du vanligvis hadde familie og venner som støtte.

* Du setter mye mere pris på det du har, jeg føler nå at jeg er en del av min Amerikaske familie her i usa, men jeg har også fått kjenne på følelsen av hvor godt det er å vite at jeg har min egen familie i hjemlandet mitt Norge.

* Du får ett helt annet synspunkt på livet, du vokser helt sykt mye, og jeg merker selv at mye inne i meg selv har forandret seg mye, er litt vanskelig å se selv om utseende er forandret, men føler jeg har ett litt mer klart syn på hva livet egentlig handler om.

* Du lærer Engelsk på en helt annen måte enn du gjorde på skolen i hjemlandet ditt, og språket og ordene du lærer er jo veldig forskjellig fra stat til stat som gjør det veldig artig å ha din egen dialekt når du kommer hjem igjen.

* Du får sett mye mer av verden enn bare ett annet land. Usa og det Amerikanske livet kan ikke oppleves på en uke i NY eller på en feiretur til Florida. Du må bli en Amerikaner for å virkelig få sett hva Amerika er. 

* Målene i livet får liksom en helt annen betydning og mening. Det som kanskje var veldig viktig og oppnå før du dro, er ikke like viktig lengre og du setter nye og litt mer fremtidsrettede mål.

* Du møter nye mennesker med helt ulike personligheter og bakgrunner. Og du knytter vennskap for livet og du får sett hvem som virkelig betyr noe for deg. Du finner også ut hvem som er dine ekte venner både i utvekslingslandet og hjemlandet.

* Savnet av å være hjemme er ikke like ille når du føler deg hjemme i vertslandet ditt også. 

* Skolesystemet her i usa er veldig ulikt det i Norge, og få gode karakterer er ikke i nærheten like vanskelig som det er i Norge. Det er også faktisk en av grunnene til at jeg ikke skjønner at flere reiser på utveksling, du får ett chill år når det kommer til skole også teller det jo som ett år på videregående i Norge.

* Det og få treffe familien og vennene etter 10 måneder i utlandet er det jeg gleder meg aller mest til. Blir så herlig å fått sett de du er aller mest glad i igjen etter så lang tid borte fra hverandre. 

* Og sist men ikke minst bare det å få være en Amerikaner i 10 måneder er en fantastisk opplevelse og jeg vil si at å være en utvekslingsstudent i Amerika i nesten ett år er noe jeg aldri kommer til å angre på, det er også mange flere positive grunner med å være en utvekslingsstudent, dette er bare noen få av mange grunner. 

- Negativte sider ved å dra på utveksling: 

* Den første måneden er verst, etter som at du vet at du har hele 10 måneder framfor deg i ett land milevis hjemme fra.

* Du kan føle deg veldig usikker og lei i perioder, og det eneste du ønsker er å være hjemme i ditt eget hus med din egen familie. 

* Du må snakke Engelsk fra første stund du ankommer din vertslandet ditt og det gjør deg både deprimert og sliten de første to månedne.

* Det og ikke få snakke Norskl til tider kan være veldig slitsomt, spesielt når du har en slik dag der alt er bare surr og alle amerikanske ord kommer i hodet på norsk, og du kan ikke komme på det norske ordet på engelsk, dette gjelder omvendt også når jeg snakker med venner fra Norge. 

* Og møte nye fjes og bli kjent med nye mennesker er ikke bare positivt. Spesielt det å huske navn og hvem som er hvem er veldig vanskelig, og det er også falut om personer du har møtt tidligere husker deg, men du husker ikke dem.

* Plutselig er det ikke bare familien og vennene du savner, men alt som har med Norge og gjøre, både maten, menneskene, norske tradisjoner osv..

* Det verste blir vel å forlate alle mine Amerikanske venner og ikke minst vertsfamilien og resten av gjengen du har blidt kjent med og glad i. Og det er jo også mye av Amerika jeg blir å savne, som skolen, maten, tradisjonene, butikkene og sjenerelt det amerikanske livet. 

- Hva synes du om det positive og negative ved å være en utvekslingsstudent, kunne du ha tenkt deg å vært en utvekslingsstudent?

Customized Nikes Bestilt

Hei å hå, da ble det nye joggesko på meg. Har bestilt meg customized nikes fra nike.com som jeg fikk i julegave fra Tara. Ble veldig fornøyd med både fargevalget og designet. Også fikk du selfølgelig skrive noe eget på skoene, som da ble Vicky på høre foten og Chick på venstre. Så nå er jeg sikker på at ingen stjeler de, mehe!

Håper på at de ser like bra ut i virkeligheten som på bildet. Hva synes du?

 

Ptown

Heihei, har vært i Portland i dag med Merranda, Meghan og Courtney for å bytte litt klær osv etter julen. Var ikke der i lengre enn to timer, med en tur innom ett kjøpesenter og Starbucks. Var også veldig kaldt, noe som det aldri går ann å vende seg til, hadde en fin dag uansett da. Nå skal jeg legge meg etter å ha sett Lockout, den var egentlig ganske bra, en action film, slik som jeg liker det. I morgen er første skoledag etter juleferie, og vi begynner heldigvis ikke før 10:30. Er så herlig å ha startet på ett helt nytt år. Har egentlig ingen nyttårsforsett, men en ting er sikkert å det er at jeg må bli i bedre fysisk form, som jeg skal gjøre mitt beste i å oppnå!

Meg, Merranda, Courtney og Meghan (som du ikke ser) i rulletrappa på Nordstroms

Meghan og meg i den fine firma genseren til "Shane og Tara´s Truck Repair", haha, følte rett og slett for å ha på meg noe comfy i dag.

Snakkes! 

Happy New Year!

Heisan, har hatt en kjempe fin nyttårsaften her i usa. Var faktisk ikke så veldig annerledes enn fra hvordan vi feirer den i Norge, bortsett fra at vi ikke spiste kalkun da. Rundt 7-8 kom det familie og venner over og Tara ordnet med god mat som hun satte fram. Vi så også nyttårsaften dirkete på tven fra New York. I dag tidligere på dagen dro jeg, Meghan og Shane og kjøpte raketter som vi også fyrte opp kl 12. Har storkost meg masse i hele kveld. Her er bilder fra kvelden.

God mat og drikke!

Meg og hollywood før hun stakk ut med Mark for å feire nyttårsaften i Portland

Allyce og Ryan

Tara og bestemor Lindy

Party Queen # 1

Alle ville hilse på lille Milo

Søte Milo og Allyce 

Allyce og Meghan

BålkooosAlle koset seg med champange mens vi ventet på at klokken skulle slå 12

Nyttårs jenta med stjerneskudd, og Beccy i bakgrunnen

Far og datter tenner på raketter

Ønsker dere i Norge ett riktig godt nytt år!!