mai 2012

Ny header!

Hei! 

Siden jeg allerede er så lei headeren jeg har nå, så spurte jeg margrethe for noen dager siden om hun ville lagen en ny til meg, og det gjorde hun selvfølgelig! Er kjempe fornøyd, i tillegg til at hun nesten aldri har gjort det før! Hva synes dere? 

 

Pinsehelg

Hei! 

Det ble grilling i går istede, siden været i dag ikke er stort å skryte av. Vi var ikke rindal før i 4 tiden så sola varmet ikke like mye da som tidligere på dagen, men vi hadde en kjempe koselig kveld likevel. Jeg glemte kameraet hjemme så jeg fikk ikke tatt noen bilder, men jeg har et bilde som oda tok med telefonen sin, så jeg slenger bare med det, veldig fint forresten. Blir vel så jeg stikker på FZ-RUNDE med linnis og bret nå om en stund, men andre ikke hvor vi skal da, kanskje vi finner en plass å spise eller noe. 

Snakkes! 

 

Drink

Hei! 

Da stikker jeg til brit for å gjøre siste finishen før vi drar ut. Er helt nydelig vær ute, så håper på en kjempe kveld! Vi stikker vel først på hotellet å begynner der også får vi se hvor vi ender til slutt. Snakkes! 

Men in black 3

Er egentlig ikke så mye som skjer på fredagskvelder så da drar jeg like gjerne på kino med annepus. Stikker opp å ordner meg litt før jeg drar, å hvis jeg orker i kveld så skriver jeg kanskje en anbefalelse, men vi får se! 

 

 

Noen andre som har sett den eller skal se den? 

 

Kanelsnurrer

Hei!

Her er oppskriften på kanelsnurrene. Det en en svensk oppskrift som jeg har fått tilsendt av mormor, og det er de best på smak og konsistens synes jeg i allefall.

Det er en ganske stor oppskrift så du får vel rundt 35-40 boller.

Ingredienser:

1 pose gjær

50 gram margarin

5 dl melk 

1, 5 dl sukker

1 ts salt

1 ts kardemomme

12 dl hvetemel

Fyll:

100 gram smør

1 dl sukker

1 ss malen kanel

Pisk alt godt sammen med miksmaster, og la stå i romtemparatur,

siden den da blir lettere å smøre utover deigen. 

Til pensling og eventuel pynt:

1 pisket egg

perlesukker og hakket mandel

 Slik gjør du: 

1. Bruk kjøkkenmaskin og deigkroker i bollen. Tøm gjeret opp i bollen. Tørrgjær for søtbakst er å anbefale.

2. Smelt margarin i en kasserolle og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, 37 grader.

    Hell blandingen over gjæren og rør om. Tilsett så salt, sukker og eventuelt kardemomme.

3. Mål opp melet i litermåleren uten å pakke det sammen, men slik at det blir luftig. Deretter heller du litt etter litt opp i bollen, 

   og lar deigen blandes til den er glatt og smidig. 

4. Når deigen er ferdig dekker du den til med et kjøkkenhåndkle, og lar den heve i ca 30 minutter på er lunt sted. 

5. Når deigen er ferdig hevet, deler du den inn i to biter og kjevler den ut til en rekangel. 

6. Så tar du fyllet og smører utover til det ser slik ut:

 

7. Så ruller du deigen til lange pølser, og kutter de opp i passende biter, ca 3 cm tykke. 

8. Deretter legger du de opp på en plate og penser de med egg og strør perlesukker på, og lar dem heve 30-45 min før du setter dem i ovnen.

9. Stek midt i ovnen, i kun 5-10 min i ovnen til de har fått en fin gylden farge.

Lurt å la de bli litt nedkjølt før du spiser dem. Enjoy!

 

 

TGIF

Hei! 

Endelig er det fredag og jeg kan legge bort lekser for en liten stund, siden det er langhelg. Skal kanskje ut en tur i morgen, men det kommer ann på hvor sliten og trøtt jeg er. Det blir vel mest sannsynlig så jeg tar en tur ut uansett siden det er meldt så fint vær. Hvis været holder seg blir det også grilling og bading med venner i rindal på mandag. Ellers har jeg ikke andre planer enn at jeg skal bake kanelsnurrer, som jeg kommer til å lage et innlegg om senere i kveld, de er gode så gled dere!

Ha en fin pinsehelg, det skal hvertfall jeg ha! 

 

Outfit - 22.05.12

shorts fra only // klokke fra glitter // topp fra bikbok // solbriller fra cubus // ring fra h&m

 

Hva synes dere?  Sol og varme

Hei! 

Har vært kjempe varmt her i dag, er så godt å kjenne at energien øker og lengselen etter sommerferie blir større. Elsker sol og varme! Ikke ett sekund en gang etter jeg var innom døra hjemme i dag tok det før sommer klær var på. Har virkelig lengtet etter å gå lettkledd og slippe store bobblejakker og vintersko. Har brukt meste parten av ettermiddagen på å kose meg med en god bok i sola. Har også vært med på en liten vannkrig med brødrene mine, haha, ganske artig faktisk! Siden det først var fint vær ute og sommerklærne var på, så tok jeg og marthe like så godt en liten photoshoot.

 Noen andre som har hatt en like fin mandag? 

<3 

 

Avreise dato

Hei! 

 

 

Da har jeg fått avreise dato som ser ut til at blir den 17 august. Dette kan hende blir endret på hvis ICES, min underorganisasjon, vil at jeg skal ha en ny ankomst dato. Men de gir meg ikke en endelig bekreftelse før i sommer, når flybillettene er klare. Jeg vet enda ikke når jeg kan begynne å søke visum, for jeg trenger et dokument som heter DS-2019 eller noe, å det har ikke organisasjonen jeg reiser med, som da er Explorius, fått tilsent fra organisasjonen i USA enda. Så det er vel enda litt tid igjen å vente før den prosessen kan starte. Har ikke fått så mye mer info fra Explorius om å søke stipend osv..så det håper jeg de har kontroll på! Føler at jeg ikke har kontroll på noe som helst, men er likevel ikke så stresset som jeg burde ha vært. 

 

# 10 ting ...

... du kanskje ikke visste om meg:

 

1 # Jeg er halvt svensk. 

 

2 # Jeg har sinnsykt dårlig tålmodighet

 

3 # Jeg elsker barn

 

4 # Jeg ser helst filmer med action og drama - hater romantiske komedier

 

5 # Jeg har neste hele livet drømt om å bli politietterforsker

 

6 # Jeg liker ikke rosinboller, haha, random, men det er sant!

 

7 # Jeg har et finskt etternavn, men aner ikke hvorfor, ligger laaaangt bak i slekten.

 

8 # Jeg er nesten konstant trøtt

 

9 # Jeg må alltid ha det ryddig rundt meg - blir gaaaal av rot! 

 

10 # Jeg elsker å synge, selv om jeg ikke kan sangen jeg synger eller har sangstemme. 

 

 

Kosekveld

Hei! 

Vi har akkurat lagt oss til å sove, men før vi gjør det så tenkte jeg og oppsumere kvelden. 

Etter phototshooten lagde vi oss brownies, og i mens vi ventet på at den skulle bli ferdig, fant vi fram snoop og film. Filmen vi så het "Black Hawk Down", og den var faktisk sykt bra, en krigsfilm med veldig mye action, slik som vi liker det, hehe! Når filmen var ferdig hadde vi helt glemt av å spise brownies, så det blir nok frokosten vår i morgen, pluss litt godteri som enda ligger igjen. 

Vi bestemte oss for å prøve en liten vri, med litt shampoo oppi, og den ble faktisk ganske god! 

<3 

Photoshoot

 

Da har vi vært ute å hatt en liten photoshoot, det ble ganske mange bilder så jeg legger kun ut de vi ble mest fornøyd med.

 

 Håper du likte bildene! 

Sleepover &lt;3

Hei!

Har fått besøk av silje som skal ligger over her i natt, kjempe koselig, men aaaalt for lenge siden! Har sovet neste hele dagen, og har ikke gjort stort annet enn å ventet på at silje skal komme. Det blir vel så vi mest sannsynlig drar ut å tar en liten photoshoot senere, men vi får se om jeg orker å legge ut bildene i kveld. Vi har også planer om at  vi skal kose oss med, film, brownies, og snoop, og kanskje ett nattbad i boblebadet! 

Babes <3Snakkes! 

 

17. Mai

Hei og gratulerer med dagen! 

Har ikke rukket å feiret noe spessielt  i dag, siden jeg har tilbringt meste parten av dagen på jobb. Fikk veldig stemning på jobb da siden vi solgte så mye is, kake og kaffe. Sitter nå å er stapp mett etter den nydelige 17.mai-middagen og deserten vi har hatt med venner og familie. Kommer til å savne dette til neste år.. Synes faktisk 17.mai er en av de beste dagene i året. Blir nesten litt stolt over å bo i Norge på en slik dag som dette, man får nesten en påminnelse om hvor heldige vi er for å bo i ett så fint land. Jeg er i hvertfall veldig stolt over landet vårt, og at vi har det så bra som vi har det. 

Det blir vel så jeg mest sannsynlig drar til min kjære og ser en film med kakekos osv senere i kveld, så kanskje jeg lager ett lite innlegg fra det senere i kveld også, men vi får se! Her er i hvertfall noen bilder fra dagen..

Tjukka

Marthe, Anja og meg <3

<3 

 Ha en fortsatt fin dag! 

Dobbelt lykke!

Heisan! 

Jeg var innkalt til en sånn skjekk i trondheim i dag pga mitt store søvnbehov, og trodde jeg kanskje skulle ta en slags blodprøve eller noe, men det jeg egentlig skulle var å ta en skjekk som het gastroskopi, å det hadde mamma visst hele tiden, men sa ikke noe på grunn av at hun har gjort det selv, og etter hun var ferdig sa hun til seg selv at ingen av noen hennes barn skulle få oppleve noe slik. Men jeg syns faktisk det gikk overaskende bra!

For de som ikke vet hva det er, så fører de en slange ned i halsen på deg for å ta prøver av magen din, dette fører til at du får brekkninger og gulper spytt, høres og er sykt ekkelt, men det gikk faktisk helt greit.

Etter jeg var ferdig tok vi oss en tur til midtbyen og dro innom applestore der jeg kjøpte meg mac book pro ,13 tommer. Jeg er super førnøyd og gleder meg til å få begynne å bruke den, men jeg må bare laste ned world programmer osv først. Før vi startet til trondheim i mårrest hadde toalettmappa jeg kjøpte her om dagen også kommet, og det har gjort dagen helt super, likevel om jeg måtte ta den gastroskopi tingen! 

 

Kjøpte meg også denne, en harddisk med 500 GB minne, den skulle tydeligvis være ganske bra. 

ToalettmappaHvis det er noen spørsmål til macen er det bare å spørre i vei, men jeg kan ikke så mye selv heller enda. 

Fin mandag

Hei! 

Forsov meg i dag og hater når det skjer, men jeg kom meg heldigvis til begynneslen av andre time og jeg fikk med meg noe av stoffet vi holdt på med. Var ferdig i vanlig tid i dag og ble hentet av mamma siden vi skulle på expert for å skjekke om mac pro har kommet inn, for jeg skal nemlig kjøpe meg ny pc, men det hadde den uheldigvis ikke.. Blir kanskje så jeg kjøper den i trondheim i stede, siden jeg skal dit i morgen på en slags skjekk, men det får hvise seg. Senere i ettermiddag kom min søte vennine brit på besøk, og vi bestemte oss for å bake, siden det ikke var stort annet å finne på, så da ble det brownie cookies med jordbær, på pose da selvfølgelig, hehe. De ble faktisk gode, og vi var stor fornøyde selv! Tror egentlig ikke jeg tålte de kjeksene helt, for nå kjennes det ut som om jeg må spyyy, æsj! Men er ikke alltid like fink til å følge med på hva jeg spier med melk i heller, så jeg får takke meg selv.

 Før:Breet <3

 

Etter:

Jordbær <3 

Det smakte nydelig! 

Smakeprøve
 

 

Lulu's toalettmappe

Wiii! Har leeenge hatt lyst på toalettmappene fra lulus, så jeg bestemte meg for å bestille en av de i dag. De er i så mange fine farger, men jeg bestemte meg for å ta den nederste i lyserosa . Kommer til å bestille i andre størrelser senere, men det ble den i størrelse 26x13x20 først nå. Fargen på toalettmappen er kaldt Iris, og finnes for øyeblikket kun i størrelse 26x13x20. 

 

Du finner den her.

 

 

 

Tentamen

Hei, ble ikke massage på meg på tirsdag siden jeg var hjemme fra skolen pga dårlig form, men det blir neste uke i stede. Var å trente i dag en times tid på velvære, ble litt jogging på tredemølla og styrke, etterfulgt av massage i massagestolene. Resten av dagen har blidt brukt til å pugge på engelsk tentamen som vi har i morgen, og bitte litt tv titting da. Stikker mest sannsynlig til kjæresten senere i kveld bare for å sove der, siden det er så kjedelig å sove alene. Blir kanskje ny pc på meg i morgen også, hvis expert har fått inn flere av den sorten jeg vil ha, håper på det beste! 

 Slenger med et bilde av meg fra i går

Haha, døde når jeg fant det! Sitter på en annen pc enn det jeg vanligvis bruker så fant jeg dette fine bilde, som sikkert er tatt fra den tiden jeg bodde i trondheim eller noe, som var rundt 6 klasse. 

Klarer nesten ikke vente..

Heihei, det eneste jeg venter på nå er å bli ferdig med alle prøver, tentamener, få et godkjent skoleår og ta sommerferie. Er så sliten og lei for tiden, å føler ikke at jeg får gjort noe. Enda jeg har så mye jeg skulle ha gjort! Men jeg håper på lysere tider og mer energi, etter som at jeg nå holder på å skjekke ut om jeg kan ha laktoseintoleranse, noe som kanskje kan være en årsakt til at jeg er så sliten og trøtt hele tiden. Heldigvis så har jeg fri på onsdag å da blir det jo en ekstra dag til å lade opp på. I ukene framover kommer jeg til prioritere skole for fult, for å gjøre en siste innspurt før det blir en etterlengtet sommerferie. Skal også prøve å komme meg litt oftere på trening, synes egentlig det bare blir sjeldnere og sjeldnere, men det skal skjerpes! Slutter halv to i morgen så da blir det mest sannsynlig en liten treningsøkt etter skolen, etterfulgt av ryggmassage. Har bestilt time for å myke opp muskler og ledd, og det skal bli heeeerlig! 

SommerbildeNoen andre enn meg som er skolelei, og gleder seg til sommerferie?